Egészség, gyógyulás
azegész családnak!

Az Ön sorszáma nálunk
mindig

Vérvételi eredmények 24 órán belül, vérvétel Szentendrén és Budapest

Ételintolerancia vizsgálat vérből

Pár nap alatt megtudhatja, mely élelmiszerekre intoleráns. Ételintolerancia vizsgálataink 46, 108 és 221 élelmiszert tartalmazó csomagokban.

Az étel-intolerancia és az ételallergia közötti legfontosabb különbség, hogy míg az ételallergia által kiváltott tünetekért minden esetben az immunrendszer tehető felelőssé, addig az ételintolerancia tüneteit az emésztőrendszer okozza.

Táplálék intolerancia tesztek

A vérvizsgálat során az élelmiszerek ellen termelődött IgG típusú antitestek mennyisége kerül meghatározásra.


Táplálék intolerancia csomag 46 élelmiszer vizsgálatával

A Táplálék intolerancia vizsgálat 46 féle élelmiszer okozta érzékenységet mutat ki, és eredményeként pozitív, enyhén pozitív vagy negatív reakció állapítható meg. A vizsgálat során színreakció alapján történik a leolvasás, nem derül ki pontosan az ellenanyag mennyisége, de nagyon jó, tájékoztató jellegű vizsgálat.


A vizsgálat díja 25.000 Ft, 2-3 munkanap alatt készül el.


A Táplálék intolerancia csomag 108 élelmiszer vizsgálatával

A laborvizsgálat 108 féle ételérzékenységet mutat ki, és számszerűen meghatározza az érzékenység mértékét, objektívebb, érzékenyebb.


A vizsgálat díja 45.000 Ft, 8-10 munkanap alatt készül el.A Táplálék intolerancia vizsgálat 221 élelmiszer vizsgálatával

A vizsgálat 221 ételérzékenységet mutat ki, a legnagyobb intolerancia teszt a hazai labor palettán; számszerűen meghatározza az érzékenység mértékét, objektívebb, érzékenyebb. Most ingyenes dietetikai tanácsadással.


A vizsgálat díja 59.000 Ft, 10-12 munkanap alatt készül el.


Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezen tesztek során a mintavétel előtti 3-4 hétben elfogyasztott élelmiszerekkel szemben termelődött IgG típusú ellenanyagok mennyiségét mérjük. Az ezen idő alatt nem fogyasztott élelmiszerek negativitása nem jelenti azt, hogy azzal az étellel szemben nincs intoleranciája. Ha pl. Ön azt gondolja, hogy glutén-érzékeny, emiatt hetek-hónapok óta nem fogyasztott glutént, akkor a gluténnal szemben nem lesz immunválasz, tehát fals negatív eredményt kapunk.
A vizsgálat eredménye akkor lesz pontos, ha nem diétázik, mindenből enni kell egy kicsit legalább 3-4 hétig, hogy mérni tudjuk a szervezete reakcióját (kivéve azt, amire bizonyítottan allergiás, pl. tojásfehérje, tejfehérje, mogyoró, stb.) Kiegyensúlyozott változatos étrend mellett nem kapunk álnegatív eredményt. Természetesen, ha valamely élelmiszer elfogyasztása után egyértelműen heves panaszai, tünetei vannak, akkor azt az élelmiszert ne fogyassza!
Továbbá:
A szteroidok és immunszupresszáns gyógyszerek, melyeket például autoimmun betegségeknél írnak fel, befolyásolhatják a Táplálék intolerancia (46),(108) és (221) tesztek eredményeit.
A 3 év alatti gyermekeknél nem javasoljuk a táplálék intolerancia tesztek elvégzését, mivel immunrendszerük még nem fejlődött ki megfelelően.
Terhesség alatt sem javasoltak az említett tesztek végzését, mert a magzat fejlődő immunrendszere befolyásolhatja az anya ételreakcióit.

Cookie

Oldalunk cookie-kat használ, a felhasználói élmény folyamatos fejlesztése érdekében.