Egészség, gyógyulás
azegész családnak!

Vérvételi eredmények 24 órán belül, vérvétel Szentendrén és Budapest

Kisrutin-nagyrutin

ismerősen hangzik, de ezeknél is adódnak téves értelmezések.

Nincs egységesen elfogadott álláspont annak tekintetében, hogy mit tartalmaz egyik vagy másik vérvételi csomag. Ezek laboratóriumonként,  beküldő orvosonként is változhatnak. Rendszerint a teljes vérkép mellett tartalmaznak egy teljes vizelet vizsgálatot, máj- és vesefunkciós paramétereket, vércukrot, ionokat, elektrolitokat, vérzsír paramétereket.

Vérvételi alapcsomagok

Mintavételi laborunkban három általános vérvételi csomag közül választhat, de természetesen az Ön orvosa által kért rutin vizsgálatot is módunkban áll elvégezni. A csomagjaink a listaárhoz képest jelentős kedvezménnyel vehetők igénybe. (Az akciós csomagárak nem tartalmazzák az egyszeri 2000 Ft-os vérvételi díjat.)

1-es panel (kis rutin): Ez egy kis csomag, általában gyerekeknek szoktuk javasolni, természetesen ez a csomag is kiegészíthető, bővíthető további paraméterekkel, vizsgálatokkal.

Ezt a csomagot szoktuk használni műtéti csomagként, de akkor kiegészítjük funkcionális alvadási paraméterekkel, és szükség esetén vércsoport, illetve ellenanyagszűrés vizsgálattal is. A műtétet megelőző laborvizsgálatok azért szükségesek, hogy felmérjük a beteg egészségi állapotát és a kockázatokat, illetve kiszűrhetők a műtétet esetlegesen megnehezítő tényezők.

1 – es panel

(kis rutin)

T. vérkép+ kvali + süllyedés,

- májfunkciók (SGOT, SGPT, GGT, AP

összes bilirubin),

- vesefunkció (karbamid, kreatinin),

- vércukor,

- ionok (Na, K, Fe),

- vérzsírok (összkoleszterin, triglicerid),

T. vizelet + üledék

9.500 Ft helyett

7.000 Ft

2-es vérvételi panel (nagy rutin): Ez egy egyszerű nagy rutin, kicsit szélesebb az 1-es panelnél, a legjelentősebb eltérés, hogy a vérzsír értékeket felbontottuk, mérünk benne ún. „jó és rossz” koleszterint.

2 – es panel

(nagy rutin)

T. vérkép + kvali + süllyedés,

- májfunkciók (SGOT, SGPT, GGT, AP, összes bilirubin),

- vesefunkció (karbamid, kreatinin),

- húgysav, vércukor, összfehérje,

- Na, K, vas,

- vérzsírok (összkoleszterin, LDL, HDL, triglicerid),

T. vizelet + üledék

11.500 Ft helyett

9.000 Ft

3-as vérvételi panel (nagy rutin): Ez a legszélesebb általános panelünk, a 2-es panelhez képest hasnyálmirigy- és komplexebb májfunkciós értékekkel, ionokkal, gyulladásos paraméterrel és egy pajzsmirigy mutatóval (TSH) egészítettük ki.

3 – as panel

(un. kardiológiai panel)

T. vérkép + kvali + süllyedés

- májfunkciók (SGOT, SGPT, GGT, AP, összes bilirubin, LDH, CK),

- vesefunkció (karbamid, kreatinin),

- húgysav,vércukor, összfehérje, albumin,

- ionok (Na, K, Ca, Mg, foszfát, vas)

- hasnyálmirigy funkció (amiláz),

- gyulladásos paraméter (CRP),

- pajzsmirigy mutató (TSH),

- vérzsírok (összkoleszterin, LDL, HDL, triglicerid),

T. vizelet + üledék

19.900 Ft helyett

15.000 Ft

Természetesen mindegyik csomagunk további paraméterekkel (immunológiai értékek, szerológiai vizsgálatok, tumormarkerek) egészíthető ki. Egy rutin vizsgálat már igen jelentős felvilágosítást ad a szervezet általános állapotáról, ha nincs is panaszunk, évente egyszer érdemes egy ilyen vizsgálatot elvégeztetni, majd azt kezelőorvosunkkal megbeszélni.

 

3-as panel minta