Egészség, gyógyulás
azegész családnak!

Vérvételi eredmények 24 órán belül, vérvétel Szentendrén és Budapest

A Richter Gedeon Nyrt. és az Amerikai Forest Laboratories Inc. pénteken közös közleményben jelentette be…

Budapest, 2014. március 21., péntek (MTI)

A vegyület, amelyet az antidepresszáns kezelésre nem kielégítő választ adó felnőtt betegeknél kiegészítő kezelésre szánnak, a placebóhoz viszonyítva statisztikailag szignifikáns javulást hozott a kezelésben részesített csoportnál.

Biztatóak a vizsgálat pozitív eredményei - idézte a közlemény Szombathelyi Zsoltot, a Richter kutatási igazgatóját, aki megerősítette a cég elkötelezettségét a cariprazine fejlesztésének folytatása mellett.

Beke Zsuzsa, a vállalat kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a vizsgálatot olyan betegeknél végezték, akiknél nem voltak hatásosak az egyéb antidepresszáns szerek. Még egy pozitív eredményre van szükség a hatásosság bizonyítására, ez a vizsgálat folyamatban van, eredmény 2015 közepére várható.

A cariprazine nevű antipszichotikumot skizofréniában és bipoláris mániában szenvedő felnőttek kezelésére fejleszti közösen a Richter és az amerikai Forest Laboratories.

A Richter Gedeon Nyrt. és az Amerikai Forest Laboratories Inc. pénteken közös közleményben jelentette be, hogy pozitív előzetes eredményt hozott a fejlesztés alatt álló antipszichotikus vegyület, a cariprazine hatásosságát és biztonságosságát értékelő vizsgálat.Beke Zsuzsa elmondta, hogy a második negyedévben folytatnak további megbeszéléseket az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalával (FDA) az ügyben.