Egészség, gyógyulás
azegész családnak!

Vérvételi eredmények 24 órán belül, vérvétel Szentendrén és Budapest

D vitamin pótlása, alacsony D-vitamin szint, vitaminszint ellenőrzése vérvétellel

D-vitamin hiányos a magyar lakosság 95%-a a tél végére. 

A magyar lakosság 95%-a D-vitamin-hiányos tél végére a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatása szerint - közölte a Magyar Prevenciós Orvosi Egyesület vasárnap az MTI-vel. A közlemény szerint a klinika kutatócsoportja az idén áprilisban mérte fel a felnőtt lakosság D-vitamin szintjét. A kutatás nem, életkor és lakóhely szerint is reprezentatív, az első ilyen Magyarországon és a világon.

Az eredményeket bemutató, az egyesület és a klinika által szervezett konferencián Takács István docens, a kutatás irányítója a közlemény szerint elmondta: a vizsgálatokból kiderült, hogy a kora tavaszi hónapokban a magyar felnőtt lakosság átlagos D-vitamin-szintje 16 nanogramm/milliliter, ez körülbelül a fele a normál értéknek.

A szakember szerint az adatok aláhúzzák az orvosszakmai szervezet ajánlását, amely szerint a D-vitamin pótlására feltétlenül szükség van az őszi-téli hónapokban. A D-vitamin egy létfontosságú hormon előanyaga, amely fontos szerepet játszik az egészséges sejtfejlődésben.

Hiánya szív- és érrendszeri betegségeket, csontritkulást, az immunrendszer legyengülését, cukorbetegséget okozhat, de a tumoros, illetve vérképzőszervi betegségek kockázatát is fokozhatja.

A D-vitamin szint (Total 25-OH D-vitamin) vérvétellel való ellenőrzésének áráról, illetve egyéb laborvizsgálati árainkról ide kattintva tájékozódhat.

Vérvétel előtt!

Kisrutin? Nagyrutin? Vérkép? 

[caption id="attachment_492" align="alignleft" width="263"]D vitamin ellőrzése vérvétellel D vitamin szint ellenőrzése[/caption]