Egészség, gyógyulás
azegész családnak!

Vérvételi eredmények 24 órán belül, vérvétel Szentendrén és Budapest

Új gyártócsarnokot épített a Greiner Bio-One Hungary Kft. Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár, 2015. október 9., péntek (MTI) - Kétezer négyzetméteres gyártócsarnokot épített a Greiner Bio-One Hungary Kft. Mosonmagyaróváron, a bővítéssel mintegy tízezer négyzetméteren gyártják novembertől a Petri-csészéket  - tájékoztatta a vállalat ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-t.

Balogh László elmondta, hogy a csarnokot 7,4 millió euróból (mintegy 2,3 milliárd forint),teljes mértékben önerőből építették és szerelték fel gyártóberendezésekkel és eszközökkel. A fejlesztéssel negyvennel bővül a foglalkoztatottak száma, emellett egy új technológiai eljárást is bevezetnek az orvostechnikai eszközök gyártásánál.
A mosonmagyaróvári vállalat az ausztriai kremsmünsteri székhelyű Greiner Bio-One cégcsoport tagjaként 1989 óta működik. Kezdetben virágcserepeket gyártottak, a Petri-csészék fröccsöntéses eljárással történő gyártását 1995-ben kezdték meg. Évente mintegy 150-160 millió Petri-csészét gyártanak, amelyeket főként külföldi kórházak, kutatóintézetek és laboratóriumok használnak, ugyanakkor termékeik adják a zárt vérvételi rendszerek hazai forgalmának mintegy kétharmadát.

A közel 160 embert foglalkoztató gyártó forgalma tavaly 4,1 milliárd forintot ért el, 2013-ban pedig 3,6 milliárd forintot.

A Greiner Bio-One International GmbH-nak Magyarország mellett Ausztriában, Németországban, az USA-ban, Brazíliában és Thaiföldön összesen 23 telephelye van, ahol mintegy 1800 embert foglalkoztat. Forgalma tavaly 388 millió euró volt.

magán vérvétel, magánlabor